top of page

Susana Muñoz Martín - Coneix a l'equip d'Aula de So III

Updated: Dec 17, 2021

Seguim el cicle d'entrevistes #ConeixAuladeSo amb la Susana Muñoz, professora de piano, de cant i de Teatre Musical a més de ser la cap del Departament de Cant i Teatre Musical.


Obté el Títol Superior de piano amb Premi d'Honor final de carrera al Conservatori de Badalona.

S'ha format amb pianistes com Josep Maria Colom, Aquiles Delevigne, Carles Marques, Leonid Sintsev, Luis de Moura Castro i Joaquin Achúcarro i ha fet un curs d'acompanyament de cantants amb Miguel Zanetti i cursos de pedagogia de piano amb Angel Solé.

Ha treballat a diverses escoles de música i ha acompanyat classes de cant al Conservatori de Badalona.

Pel que fa a la seva formació com a cantant, ha treballat amb Rosa Mateu, Anna Luna, Virginia Martínez i Elisabeth Castro.

Les vostres preguntes

Quina és la principal diferència entre el Teatre i el Teatre Musical?

La principal diferència és que en Teatre Musical hi ha cant i hi ha ball. Diuen a les escoles d'arts escèniques que, el teatre musical, és de les disciplines més complicades i més virtuoses per tot el que implica. Haver de ballar, cantar molt bé i interpretar.


Què és més difícil, el piano o el teatre musical?

Per mi el teatre perquè em costa molt i és una cosa que no he fet mai i en canvi tocar el piano porto tota la vida fent-ho.


Què t'agrada més, cantar o tocar?

Són dos coses molt diferents i m'agraden per igual. Quan m'ho passo millor és tocant i cantant alhora.


Quines altres aficions tens?

Anar a la muntanya i els animals. Si puc li dedico al meu ocell, una nimfa, tot el temps que puc. És per a mi un hobbie i un amor total.


Què és el que més t'agrada d'ensenyar música?

Aquell moment en que hi ha connexió entre l'alumnat i la professora. Es nota molt més quan, per exemple, cantem a veus i l'harmonia ens porta a mirar-nos els uns als altres i preguntar-nos "què ha passat?", màgia pura. Per a mi aquests moments són els que valen la pena.

Què t'aporta treballar a l'Aula de So?

Llibertat. Per fer i decidir el que jo penso que és millor per al meu alumnat. He treballat a altres escoles de música municipals i això no t'ho permeten. Aquesta llibertat penso que afavoreix tant al professorat com a l'alumnat.


Com t'ho fas per ser tan polivalent?

Jo no penso que ho sigui! Però si que m'han passat coses a la vida que m'hi han portat. Acabar una carrera de piano clàssic i que després em surtin concerts acompanyant cançons modernes, que m'ha passat moltes vegades, m'ha fet haver d'escoltar molta música pop, jazz, intentar treure arranjaments... Però crec que tothom és polivalent.


Com compagines la teva feina amb la família?

Per mi és el més difícil, i jo encara que no faig 8 hores al dia! Les puc fer, però són preparacions de classes que puc fer a casa. Però els nostres horaris de tarda, impliquen que cal tenir cangurs amb els fills, que no els veus en tot el dia perquè pel matí estan a l'escola... i això si que m'ha donat uns quants disgustos i plorar més d'una vegada, però crec que amb amor i amb una bona dedicació els caps de setmana, algun dia que puguis sortir abans de la feina... això fa que es pugui sobreportar molt millor.



La propera entrevista serà al Miguel Ramon Rubiano, pots fer aquí la teva pregunta o a les nostres xarxes socials



37 views0 comments
bottom of page