top of page

Qui canta els seus mals espanta

És ben sabut que la música té molts beneficis, des de l’embaràs fins a la vida adulta. Ens emociona, estimula el nostre cervell i té un paper clau en el nostre desenvolupament. En el cas de la veu és especialment important perquè és un instrument que portem incorporat i que fem sonar de forma intuïtiva, però ja coneixes tots els beneficis de cantar?


1_ Ajuda a desenvolupar el llenguatge, l'alfabetització i les habilitats comunicatives

Tan bon punt naixem, som capaços de reconèixer la veu i idioma matern pel simple fet d’haver-ne escoltat la melodia dins la panxa, això ens demostra com la nostra oïda comença a treballar des de ben al principi i com les experiències musicals durant la infància poden accelerar el desenvolupament cerebral, especialment en les àrees de llenguatge i lectura.

La música també millora les habilitats de comunicació en general perquè imitem sons, melodies i cançons, aprenent paraules, com pronunciar-les i, finalment, el seu significat.


2_ Millora el desenvolupament físic


El ritme ajuda al cos i a la ment a funcionar de forma conjunta i a coordinar els moviments. Cantar tot picant de mans és un gran estímul per al cervell dels infants accionant diverses parts de forma simultània afavorint la coordinació i motricitat.
3_ La música ajuda a desenvolupar habilitats cognitives


Cantar estimula diversos patrons de desenvolupament cerebral, per això la capacitat de memòria, concentració, la intel·ligència espacial i la lògica milloren al exposar-nos i participar de forma activa en experiències musicals. De fet, nombrosos estudis han demostrat que aprendre a tocar un instrument pot millorar dràsticament l'aprenentatge matemàtic.


4_ La música millora el desenvolupament individual


Però les millores cognitives no ho són tot, fent música desenvolupem habilitats emocionals i socials com una millor gestió de les emocions, una major confiança en si mateixos i autoestima.

Nombrosos estudis demostren que totes les virtuts del cant es multipliquen quan es canta en grup, ja que és desperta un sentiment de pertinença connectat amb les emocions que genera un sentiment d’altruisme. Cantar en cor augmenta l’autoconfiança i la confiança en els demés, afavorint la cooperació per damunt de la competició.

Al cor aprenem a escoltar però també aprenem el valor del treball en grup fent-ne un lloc de creixement on es pot aprendre a ser responsable davant d'un mateix i dels altres. És un espai per créixer individualment i alhora per a aprendre a deixar espai als companys.5_La música ens dóna alegria!

Fer que la música sigui part del teu dia a dia i el dels teus fills/es comportarà beneficis neuronals, però també crearà un vincle sense preu perquè a més de tots els beneficis que hem comentat, la música ens fa feliços. Només cal que pensis en quan sona la teva cançó preferida mentre condueixes o cantes alegrement sota la dutxa.


Des d'Aula de So apostem pels grups corals per a totes les edats i obrim un nou grup per a infants de 6 a 9 anys 🚸
49 views0 comments

Comments


bottom of page