top of page

Louis-Denis Acosta - Coneix a l'equip d'Aula de So VI

Seguim el cicle d'entrevistes #ConeixAuladeSo amb en Louis-Denis Acosta, professor de flauta travessera, saxo i trompeta i membre de l'equip directiu de l'escola.

Flautista, multi instrumentista, compositor i arreglista, graduat Superior en flauta travessera i Música de Cambra a la ENMDA de Bobigny (París) amb Marianne Huard. A París va ser flautista del sextet de tango La Tinta (1r premi parís Jeunes Talents, 2002). A Barcelona ha estudiat amb Albert Mora i actualment forma part de diverses agrupacions amb les que col·labora com a flautista, saxofonista, trompetista, bateria i percussionista, a més de realitzar diversos arranjaments i composicions. Destaquen: Bruna, La Gozadera BCN, Ansiolyrics, Passegeiros i Por Fin Viernes.Les vostres preguntes

Com vas començar al món de la música?

Des de molt petit, perquè a casa de la meva família materna hi ha molts músics: el meu avi, la meva àvia, tiets... alguns fins i tot van marxar a l'estranger a estudiar la carrera de piano a Viena, a Praga... Sempre hi havia música a casa dels meus avis i la meva àvia ens donava com petites càpsules de piano a mi i a la meva germana. Ella tocava tot el dia i a mi m'agrada molt, però com tothom tocava el piano vaig triar la bateria, però era un enrenou portar-la a tot arreu així que vaig arreglar una flauta de la meva mare. Un amic em va preguntar si tocava i li vaig dir que n'estava aprenent, em va incorporar al seu grup i vaig començar a rebre classes fins que vaig decidir professionalitzar-me i vaig anar a estudiar a Paris.


Què és el que més t'agrada de l'Aula de So?

M'agrada molt treballar en equip i m'agrada molt el que vaig respirar des del primer dia. Vaig començar a buscar feina a Barcelona i vaig enviar currículums a tot arreu. Em van respodre de l'Aula de So i quan vaig anar a fer l'entrevista no hi havia ningú. Vaig entrar a l'escola i em vaig trobar un home ajupit, netejant el terra amb la camisa bruta i li vaig preguntar pel director, el Martí Marín. Quan em va dir que era ell vaig tenir clar que era el lloc on em volia quedar, si el director estava fent això, aquest era el lloc on volia treballar. No vull que el director estigui al despatx mirant com treballa la resta. M'agrada el que el Martí ens ha inspirat sempre.

També m'agrada el treball en equip i a l'Aula de So es genera molta dinàmica entre professorat, alumnat famílies... tota una xarxa, com una gran família molt enriquidora a nivell anímic i social.


Com compagines família, l'escola, la feina i els grups de música?

Abans de tenir família, quan tenia tot el temps per a mi, tenia molt temps per a perdre.

Abans de que naixés en Lucas jo havia d'estudiar en un espai molt silenciós, molt concentrat... un cop va néixer, que el tenia penjat del pantaló, em vaig adonar que havia d'aprendre a estudiar així o no estudiaria. Vaig haver d'aprendre a que si tenia mitja hora, era mitja hora que em dedicava a mi. Així és com vas desenvolupant diverses coses, no només la feina o la família, optimitzant tot el dia. A més, evidentment, dormo poc.

Crec que la qüestió està en poder optimitzar el teu temps i potenciar-lo al màxim.Si no et dediquessis a la música, què faries?

Una passió meva és la cuina. M'agrada la cuina, el cultiu de diverses coses, l'hort... Em vaig pagar els meus estudis a París treballant de cambrer, i com acostumo a fer, m'involucro molt allà on estic i em vaig convertir en cap de sala, era responsabilitat meva que sortissin els plats. Tot el que vaig aprendre a la ciuna va ser increíble i em portava molt bé amb els treballadors, vaig aprendre a fer tot tipus de cocktails i sempre m'ha quedat la espina. Ara m'agrada cuinar i m'agrada cuinar per a tothom.

També vaig fer un any de biologia perquè m'agraden els animals i la natura, però després d'un any i mig de no veure ni animals ni naturalesa vaig decidir deixar-ho i me'n vaig anar cap a la música.La propera entrevista serà a l'Eva Villena, pots fer aquí la teva pregunta o a les nostres xarxes socials


115 views0 comments

Comments


bottom of page