top of page

Hear Us International Forum

La COVID-19 ha implicat l’aturada dels projectes de cooperació i d’intercanvi cultural de l’ONG Petits Músics del Món. És el primer cop que aquesta ONG no ha pogut realitzar el projecte "Aprenem a cooperar", el qual consistia en un intercanvi cultural d’un grup d’infants de Malawi amb els alumnes de la primària i secundaria de Sant Cugat.


Amb l’afany de voler reinventar-se Petits Músics crea un nou projecte: el Hear Us International Forum, una proposta totalment adaptada a la nova normalitat.

Què és el Hear Us International Forum?

És un projecte de cooperació on-line en el que participen infants de Catalunya, Malawi, Moçambic i Zimbàbue i on les tecnologies ens han obert una gran oportunitat a seguir col·laborant i compartint experiències.


Els objectius d’aquest projecte són:

  1. Empoderar els nens i els joves en els seus propis drets, aprofitant les oportunitats que ens ofereixen els recursos en línia.

  2. Compartir i intercanviar idees sobre qüestions importants com l'educació, la igualtat, el gènere, el medi ambient, etc.

  3. Compartir i descobrir danses populars i cançons amb altres cultures del món per poder gaudir junts.Ja han superat amb èxit la primera part del projecte, on nois i noies de Catalunya, Malawi, Moçambic i Zimbàbue han reflexionat sobre els seus drets al seu país. En el projecte han participat diferents entitats i grups musicals i corals, concretament de Malawi (el Music Crossroads Malawi i el Hear Us Choir), de Moçambic (Music Crossroads Moçambic i Hear Us Moçambic), de Zimbàbue (Music Crossroads Zimbàbue i el Children Inspire) i de Catalunya ha participat el Cor Infantil de Sant Cugat.


Quina és la implicació del Cor Infantil Sant Cugat?

El cor santcugatenc és el grup musical líder de Catalunya d'aquest projecte i també hi participa activament gravant actuacions per a la fase d'intercanvi musical i fent una anàlisi de la situació dels drets dels infants a Catalunya per a poder-la compartir amb la resta d'infants dels països que hi participen.

Algunes cantaires han assumit un rol més actiu col·laborant en el desenvolupament i organització del projecte de la mà de la ONG.


Des de l'escola volem visibilitzar la tasca realitzada per la ONG Petits Músics del Món, una ONG petita però amb projectes de gran abast i amb un alt impacte a països d'arreu com a casa nostra.


Descobreix més sobre el projecte Hear Us International Forum

21 views0 comments

コメント


bottom of page