top of page

Els beneficis de la música en directe

Aquest últim any, gaudir de música en directe o altres actuacions ha estat pràcticament impossible, però per què és important recuperar-ho?


Ens agrada escoltar música al tren, a casa, al cotxe fins i tot cantar o tocar algun instrument, aquest any ens hem fet farts de consumir música, vídeos i concerts en streaming, però és el mateix que viure-la en directe?


La resposta és un clar i rotund no, però sabries dir per què és així?



1/ T'ajuda a connectar... i a desconnectar!

La música en directe té un efecte immediat en les persones perquè la música ja no entra només per l'oïda sinó que podem veure els/les músics i sentir la seva passió, notar la vibració de la música a la pell i implicar-hi més sentits i d'una manera molt més vivencial i emocional. Així ens connectem al moment present i desconnectem de telèfons i maldecaps.


2/ Anti estrès natural

S'ha comprovat científicament que la música en directe té un efecte sobre el nostre sistema endocrí augmentant el cortisol i la cortisona i disminuint els glucocorticoides. En altres paraules, alliberem estrès i ens relaxem. Això succeeix independentment del nostre coneixement musical o l'edat, de manera que la música és per a tothom!



3/ Compartir

La música en viu és per a ser compartida, ja sigui amb les artistes de l'escenari, amb qui hagis decidit anar i fins i tot amb tota la gent que et trobis al concert. La música ens ajuda a connectar amb les persones que ens envolten, ja sigui perquè estem escoltant i vivint una mateixa música o ballant.



4/ Conèixer l'artista

Finalment, el directe té un factor humà que cap vídeo pot suplir. Actuar en viu demana que l'artista s'exposi per complert, que cometi errors, que comenti les peces, que ho interpreti d'una manera diferent cada vegada... la música en directe fa a l'intèrpret més proper i et permet conèixer millor al teu o la teva artista preferida!


Per últim, assistir a concerts en directe és la millor manera de donar vida a la cultura!

És per això que des d'Aula de So hem volgut omplir l'abril de música! Consulta la nostra agenda

46 views0 comments
bottom of page