top of page

Alba León Pipó - Coneix a l'equip d'Aula de So XII

Seguim el cicle d'entrevistes #ConeixAuladeSo amb l'Alba León Pipó, professora de dansa i interpretació de tots els grup de Teatre Musical.

Com vas començar a l'Aula de So?

Vaig començar a l'Aula de So quan de petita vaig patir una lesió de genoll i vaig haver de deixar la gimnàstica rítmica. Buscava alguna cosa que em permetés seguir ballant i el teatre també em cridava l'atenció perquè sempre he sigut una mica "pallasseta". Buscant coses que poguessin compaginar-ho tot vaig trobar l'Aula de So i el Teatre Musical i vaig decidir endinsanr-me al món i provar-ho.

Vaig començar com a alumna i quan vaig arribar als 18 anys, que era el màxim d'edat amb el que es podia fer Teatre Musical llavors, vaig començar a estudiar la carrera d'interpetació per a ser actriu. Aleshores em van proposar d'agafar el grup infantil de Teatre Musical conjuntament amb la Yasmina i la Susana que eren les professores que ho portaven abans. Poc a poc he anat evolucionant i actualment porto les disciplines de teatre i dansa de tots els grups de Teatre Musical


Què és el que t'agrada més de cada grup?

El grup infantil de Teatre Musical és una meravella, és on pots fer més pallassades perquè les nenes són molt agraïdes, riuen amb tot, els hi agrada que t'ho passis bé... i el joc i la vida que et donen és brutal.

El grup juvenil és genial les ganes que li posen i es pot fer molta més feina de la que ens pensem, tot i ser nenes que encara són petites, donen molta canya i li posen moltes ganes.

El grup avançat juga a una altra categoria: els hi pots demanar tot i més. Són gent que treballa molt a casa, porta les cançons, les coreografies, el text... après. No hi ha límits.

El grup d'adults és relativament nou i és una altra dinàmica, però la veritat és que és molt divertit. Són molt apassionades i entregades. Venen a aquesta estona de teatre a desconnectar de la feina, de la casa... i és un espai on s'alliberen i recuperen una mica "la nena interior" i aquestes ganes de passar-ho bé i desinhibir-se.


Què és el que més t'agrada de l'Aula de So?

Les meves companyes de feina. M'ha tocat un equip molt guai amb qui estic súper còmoda, tant que m'he anat a viure amb la meva companya Bruna! És un equip amb qui és molt fàcil treballar, ens posem d'acord ràpidament, sempre tenim idees i ganes d'evolucionar i fer crèixer aquest projecte.


Si no et dediquessis a les arts escèniques, què faries?

Em costaria molt decidir una feina perquè sempre he dit que no estic feta per estar dins d'un despatx davant d'un ordinador perquè sóc una persona molt moguda i activa.

Una de les coses que m'havia cridat més en el seu moment era el disseny d'interiors, el màrketing... però va durar poc perquè vaig descobrir ràpidament el teatre.


Què fas actualment?

Sóc una persona molt activa i m'agrada estar tot el dia fent coses. El teatre musical és la meva feina, però aquest curs m'he animat a endinsar-me al món del doblatge, no doblatge de veu sinó d'acció i estic fent un curs a In Extremis per a ser especialista de cinema.

Estic molt contenta, crec que és un treball físic que m'anirà molt bé tant pels estudis que estic fent com per a la professió en general.

A més, m'encanta tot el que és cultura popular i tradicional i estic a bastoners de Sant Cugat i al grup de ball Mediterrània.

Tot el que pugui i més: m'agrada participar a les activitats del poble com ara les gitanes de carnaval i tot el que es proposi!


Un moment que t'hagi marcat a Teatre Musical...

Va ser l'últim musical que vaig fer com a alumna. Marxavem unes quantes aquell curs i vam preparar una cançó de Rent molt bonica i especial, vam estar totes cantant i plorant a l'escenari i després al tancar-se el teló, totes les nenes comencem a cridar "Teatre Musical!", va ser espectacular.

Aquests moments són els que fan que segueixi treballant d'això.

30 views0 comments
bottom of page