top of page
Writer's pictureAula de So Comunicacio

5 consells per a donar suport a l'aprenentatge musical dels infants

Aprendre a tocar un instrument és una experiència molt gratificant pels infants, els ajuda a construir confiança en si mateixos i les seves habilitats a més d’estimular el cervell en una gran diversitat de funcions.


Els pares i mares tenen un rol molt important a l’hora de crear un entorn amb experiències musicals riques pels seus fills i filles i estudis demostren que el suport per part de la família té un efecte molt positiu en la relació entre el fill/a i la música, la seva motivació i la seva satisfacció personal. Si vols saber com ajudar als teus fills i filles en el seu desenvolupament musical aquí us deixem cinc idees pràctiques.

1. La música ha de ser part de la vida a casa

Escoltant música, amb vídeos d’actuacions i concerts, animant a practicar el seu instrument tan sovint com sigui possible i fins i tot tocant plegades/ats. Quan la música forma part del dia a dia deixa de ser una activitat extraescolar i es converteix en un ingredient indispensable.



2. Crea un bon entorn per a la pràctica

Els Infants, i els adults per igual, necessiten un espai on poder practicar sense distraccions. És important que sigui un espai agradable, ben il·luminat i tranquil. Pot ser una habitació o un espai, reservat per a la música i sense aparells electrònics o elements que puguin ser font de distracció.

3. Aprecia l’esforç del teu fill o la teva filla

És important dedicar temps a escoltar allò que han estat estudiant i apreciar la feina feta, sobretot quan s’enfronten a dificultats tècniques o lliçons complicades. Encoratjar el treball constant és molt important per a mantenir la motivació perquè el talent no és el que importa sinó la pràctica que els durà fins allà on vulguin.



4. Mostra interès per les seves classes

Després de cada classe pregunta als teus fills/filles què han après, com ha anat, què estan treballant o què practicaran per a la propera classe. Això és important perquè és una font de motivació per als/les joves músics i una informació de gran valor per a compartir amb el professorat i aconseguir que l’alumne/a gaudeixi encara més de les lliçons. Aquestes preguntes també permeten a l’infant prendre consciència d’allò que està fent i organitzar el seu temps de treball de forma més eficient.

5. Alimenta la seva confiança amb les actuacions

És important per als infants saber que la família i amistats acudiran a les seves actuacions perquè és un gran estímul i motor de motivació ja que voldran tocar bé pels seus ésser estimats. Tocar davant de públic no és fàcil i pot fer-los por al principi, però a mesura que guanyin experiència tocant davant de públic, més confiança tindran. Això els prepara per a peces més difícils i públics més grans, però també per a presentacions i expressar-se davant d’un grup, ja sigui a l’escola o, més endavant, a la feina. No t’oblidis de donar un gran aplaudiment al final de l’actuació, el simple valor d’atrevir-se a exposar el seu treball davant d’un públic mereix una gran ovació.

El nostre gra de sorra


Des d’Aula de So sempre hem cregut fonamental fer actuacions, concerts i audicions, tant a l’escola com en altres espais i escenaris. Amb la situació actual ens hem hagut d’adaptar amb els concerts setmanals #músicaconfinada, cada divendres a les 19h al nostre canal de YouTube per a seguir donant valor a tota la feina feta per part de l’alumnat, professorat i les famílies. També donem a valor a iniciatives com el concurs Pugem a l'escenari de Pleniluni Musical, una eina més per a encoratjar a l'alumnat a seguir gaudint de la música!







19 views0 comments

Comentarios


bottom of page