top of page

30 anys de Cor Infantil Sant Cugat

El pro


per mes d'abril arrenquen els actes de celebració del 30è aniversari del Cor Infantil Sant Cugat i de l'associació Musical Aula de So, l'entitat que el va impulsar des del seu inici.

Han estat 30 anys plens de música, concerts, viatges, intercanvis i,sobretot, plens d'experiències personals per a centenars de cantaires que han anat passant pel cor durant tot aquest temps.


El CISC va néixer per a fer realitat el somni de tres amics músics: en Martí Marín, l’Eva Martínez i en Jordi Planas, que, sortint d’un concert de la Cigale de Lion (un dels cors infantils de més prestigi a Europa) i entusiasmats pel que havien sentit van pensar que Sant Cugat es mereixia tenir un cor infantil que s’assemblés a aquell.

Recorrent les escoles del municipi i amb una gran dosi de vitalitat, energia i ganes de fer-la grossa, van agrupar una bona colla de nens i nenes amb moltes ganes de cantar.


Els primers anys, assajant a la Casa de cultura, van ser anys de gran aprenentatge, d’incorporacions d’una bona colla de professionals a l’equip (l’Elisenda Carrasco entre ells), dels primers viatges fora de Catalunya i finalment a Europa. Des d’un bon inici, els cors punters de tot el continent van ser una font d’inspiració contínua, des de la Cigale de Lyon, fins a Cantemus d’Hongria o el mateix Cor Tapiola.


Més tard, i amb la necessitat de donar una formació musical més sòlida als cantaires, l’equip del CISC va posar els fonaments de l’Escola de Música Aula de So, que avui dia dóna l’oportunitat de gaudir de la música des de vessants i interessos ben diferents a tothom que s’hi acosta.



El Cor Aglepta, el Cor de Dama, el Cor de Nois i els grups instrumentals de l’escola (com l’Aula de So Jazz Orchestra el grup de guitarres o l’Orquestra d’Elemental), són tots fruit d’aquella primera llavor sembrada ara fa trenta anys.

16 views0 comments
bottom of page