top of page

Fer música a casa

Ens toca quedar-nos a casa

Una situació que ens obliga a grans i a petits/es a despertar la creativitat i enginy per a adaptar-nos a aquesta nova rutina. Un cop més, la música és una gran eïna per a fer-ho: escoltant-la, practicant-la, ballant pel menjador i recuperant o aprenent per fi aquell instrument que sempre havies desitjat tocar.


Yes you can

Seguir amb la teva afició, perseverant i millorant donades les circumstàncies actuals és una gran font d’alegria i satisfacció personal. Agraïm aquí l’esforç del professorat que s’està reinventant per a mantenir telemàticament el seguiment i contacte amb l'alumnat, enviant tutorials i tasques per a fer-los sentir que el món no s’ha aturat (del tot), omplir d’opcions el seu dia a dia i motivant-los a treballar de forma més autònoma. Aquesta situació pot ser una gran oportunitat per a que l’alumne/a s’empoderi i vegi de tot el què és capaç.

Tot són beneficis


La música és un art que ens aporta molt i en molts aspectes. Practicar i tocar un instrument afavoreix el desenvolupament cognitiu i de les habilitats emocionals, escoltar música ens ajuda a connectar amb les nostres emocions, ens ensenya el camí per anar superant les dificultats, ens fa estar en nosaltres mateixos, és una forma de meditació genial i fa treballar totes les àrees del cervell, no fos cas que alguna volgués adormir-se. Molt sovint, la música implica més d’una persona, i ens ensenya a treballar en grup i a connectar amb els altres malgrat les diferències.
Això és especialment important en un moment com aquest en que ens trobem aïllats de part de la família i la majoria d’amistats. Reuniu als de casa, toqueu i canteu plegats, feu-ne un vídeo i compartiu-lo amb les vostres amistats i familiars, els hi animareu el dia i de ben segur us sorprendreu també a tots vosaltres.

Regularitat i normalitat

Per als grans, però especialment pels més menuts insistim en la importància de practicar de forma regular amb un horari concret. Ara, més que en altres moments, és essencial per a mantenir una rutina i així aconseguir un grau de normalitat i tranquil·litat, sobre tot per als més petits de casa a qui, d’un dia per l’altre, els hi ha canviat completament el seu dia a dia. Treu el/la músic que tens a dins, ara és el moment!


Els 5 trucs per a començar


1_ Planteja petits objectius

2_ Prepara l’espai d’estudi per a que sigui agradable, ben il·luminat i hi estiguis còmode/a

3_ Escalfa el cos i fes alguns estiraments abans de començar

4_ Comença amb petites dosis d’estudi per a evitar tensions musculars o frustració (petites però regulars!)

5_ Gravat i envia-ho al teu professorat de música per a que t’ajudi a millorar

Volem difondre el que feu tots/es, etiqueta amb @auladeso a les vostres publicacions, ensenya’ns com practiques i fas música des de casa! Ho compartirem.

7 views0 comments

Comments


bottom of page