Comencem l'any plens de propòsits, noves activitats que volem començar i nous hàbits que volem assolir, però sovint se'ns fa difícil mantenir-los. Assegura't d'aprofitar l'energia del canvi d'any per a posar fil a l'agulla!
1/ Auto-coneixement
És molt important esbrinar què funciona i què no funciona per a tu, refle
xiona sobre altres hàbits que hagis aconseguit establir i com ho has fet o què t'ha ajudat a fer-ho. Ets una persona que respon bé sota pressió? O pel contrari, treus millors resultats quan pots dedicar-hi tot el temps que vulguis?
Truc: Estableix un objectiu clar, què és el que vols aconseguir? T'ajudarà a organitzar-te per a fer-ho possible i et servirà de motivació quan tinguis dubtes.
2/ Monitoritzar
Pots gestionar allò del que tens constància per tant, val la pena invertir temps en comprovar si realment estas dedicant tant temps com t'havies proposat en aquesta nova activitat.
Truc: Quan es tracta de la música nosaltres t'ho posem fàcil amb les agendes de l'escola on pots anotar el temps que has dedicat a la pràctica del teu instrument.
3/ Una bona base
Per a incorporar nous hàbits i activitats cal tenir una bona base: dormir suficient, beure aigua sovint, menjar sa, fer activitat física regular i mantenir un espai de treball ordenat.
Així t'assegures tenir l'energia per a aquelles activitats que has decidit fer.
Truc: Fes que sigui fàcil fer-ho bé i difícil de fer-ho malament, per exemple, deixa't les partitures i l'agenda a punt per a que et sigui més fàcil posar-te a practicar enlloc d'haver de buscar i remenar fins a trobar el material.
4/ Organitza el teu temps
Guarda un temps específic al teu horari per a aquest nou objectiu. Si comences amb la música és recomanable establir períodes d'estudi curts però regulars, anota-ho a l'horari de l'agenda i no ho deixis passar.
Truc: No sempre podràs complir amb el teu horari, planifica per avançat què faràs quan no puguis complir-lo. Això et servirà per a recuperar el temps quan això passi i sobretot per a no desmotivar-te si alguna setmana no pots dedicar-hi tant temps com voldries.
5/ Hora de rendir comptes!
En general tendim a fer les coses millor quan sabem que algú ens està vigilant, així doncs, comparteix el teu horari i el temps d'estudi real anotat amb el teu professorat, amb un familiar o algú que t'ajudi a complir-lo. Tu mateix/a podràs veure si vas complint amb allò que t'has proposat i a no deixar-ho passar.
Truc: De vegades pensem que és important rebre premis, però aquest nou hàbit serà el teu propi premi. T'has proposat aprendre a tocar la viola? Espera i veuràs com et sents quan comenci a millorar el so, no té preu!
Això no vol dir que no ens haguem de mimar, dona't allò que necessites per a gaudir d'aquest nou camí.
Quin és el millor moment de començar?
Mai hi ha un moment ideal, però és important aprofitar-se d'aquelles energies externes que ens poden servir com un canvi d'any.
El més important és començar, si en tens ganes i estas a punt, ja pots fer el primer pas.
Comments