Com gaudir de la música durant les vacances

Durant el confinament hem vist que la música és un mitjà per a expressar-nos, connectar i relacionar-nos, aquest valor convé seguir tenint-lo present.

La música és a la vida individual de cadascú i a la vida en societat: a casa, als carrers, als actes festius, en petites i grans celebracions i arriba als infants i als més grans. Tot i això, sovint sentim algun comentari tipus “jo no sé cantar” deixant palès cert nivell de frustració, però la realitat és ben diferent.

En les primeres edats és a través de la cançó que captem l’atenció dels infants de manera immediata i ho hem pogut veure durant el confinament amb totes les famílies que estàveu allà, acompanyant, cantant, ballant... Sou mestres de vida dels vostres fills/es amb el vostre temps, paciència, ganes i motivació, elements clau per al seu aprenentatge.

Ara a l’estiu us animem a seguir connectant amb ells/es a través de la música.

5 trucs per a gaudir de la música durant les vacances:

  1. A cantar! En les rutines de la vida diària, per recordar les cançons que han après a l’escola, a les extraescolars de música, d’anglès... A aquestes edats, recordar les cançons que saben els dóna seguretat i crea benestar, per això rarament es cansaran de cantar-les. Aprofiteu també per cantar les cançons que a vosaltres us agraden i/o us porten bons records. El bagatge musical no ocupa espai i sempre és enriquidor.

  1. Aprofiteu els viatges en cotxe per escoltar música. Podeu fer una selecció a on s’incloguin les preferències de tots els membres de la família, compartiu els vostres gustos musicals!


  1. Moure’ns seguint el ritme de la música és innat, no us cohibiu! Balleu amb els vostres fills, l’estat d’ànim de totes millorarà.

4. Si a casa teniu algun instrument no permeteu que s’ompli de pols, toqueu les cançons que saben i fins i tot poden “jugar” a tocar-les.

5. Sempre que sigui possible, aneu a concerts. Tornar a escoltar música en directe és una dosi d’adrenalina i un plaer pels sentits. Les vacances d’estiu són un bon moment per anar a concerts en família i viure la música plegats.

Clara Florit Florit

Professora de música d’infants de 0 a 6 anys