50 anys sense els Beatles

L'any 1970 un dels grups més famosos de la història feia el seu últim concert i deu anys més tard John Lennon moria assassinat.

Aquest any 2020 es commemoren els 40 anys de la mort de John Lennon i els 50 des que els Beatles van deixar de fer música.

Però des de llavors els seus temes han seguit sonant a les ràdios d'arreu, a les llars de molts de nosaltres i emocionant-nos amb les seves lletres.

Tot i que la banda només va estar realmente activa durant set anys, del 1963 al 1970, van conseguir caviar la música popular per sempre més i s’han convertit en el grup que ha venut més albums a la història, més que Led Zeppelin i The Rolling Stones plegats.

Quin és el secret de l'èxit?

Els Beatles van saber ressonar amb la societat d’aquell moment, trencant estereotips, jugant amb la música i provant coses noves que, des de llavors, s’han seguit imitant.

Però això no va ser fàcil. Els primers anys de la banda van ser molt durs, treballant durant més de 12 hores diàries en diversos locals nocturns sota tristes condicions i cap auguri d’èxit futur encara.

El 1962 Ringo Starr es va convertir en el bateria oficial del grup, sense l’aprovació del seu productor. Plegats van decidir grabar els seus primers temes propis, de nou, sense l’aprovació del productor, que no confiava en la seva capacitat per a compondre. Tot i això, després de grabar Love me do, un tema pròpi, es va convertir en el single del primer disc de la banda.

La història de la banda és turbulenta, una barreja de triomfs, música, controvèrsia, substàncies i un èxit mundial conegut com la Beatlemania que ha deixat marca a la cultura Pop i a la música d’avui en dia.

El nostre gra de sorra

Aula de So no volia faltar a aquesta commemoració i el tradicional concert de final de curs amb tot l’alumnat al Teatre Auditori feia un repàs a la història dels 30 anys de l’escola amb els temes més famosos dels Beatles com a fil musical sota el títol “IMAGINA 30 ANYS MÉS D’AULA DE SO”.

Donat el context actual no serà possible fer aquesta gran actuació, però el professorat i l’alumnat ja s’estan mobilitzant per a fer un tribut virtual a John Lennon i als Beatles, de moment amb el tema Yesterday interpretat per la Bandaula i aviat un tribut amb l’escola al complet.